Referenties

Bibliotheek IJsselstein - ACK4 elektrische raambediening

In opdracht van Polvo BV heeft Teleflex B.V. een tiental binnenvalramen bij Bibliotheek Lek & IJssel voorzien van de ACK4 elektrische raambediening. De binnenvalramen zijn per gevelzijde te openen op diverse standen door middel van een radiografische afstandsbediening.

Natuurlijke ventilatie is onontbeerlijk in een gebouw en door het plaatsen van de ACK4 raambediening zal de luchtkwaliteit binnen de bibliotheek aanzienlijk toenemen. Wanneer de binnentemperatuur tot 30˚C of meer steeg, moest Bibliotheek Lek & IJssel voorheen altijd haar deuren sluiten. Doordat de ramen nu voorzien zijn van de ACK4 raambediening is het op zomerse dagen prima uit te houden binnen. De reactie van de bibliotheek spreekt dan ook boekdelen; "Wij hadden dit al veel eerder moeten doen, aldus Ilja Bakker, coördinator publieksservice.”

ROC Tilburg - ACK4 elektrische raambediening

Teleflex B.V. heeft in opdracht van Croonwolter&dros een gymzaal bij het ROC Tilburg compleet uitgevoerd met de ACK4 elektrische raambediening.

Gezien de uiterlijke kenmerken van de kozijnen is er ditmaal gekozen voor een uitvoering in RAL 9005. De hooggeplaatste uitzetramen kunnen geopend worden op diverse standen en worden bediend door middel van een jaloezieschakelaar.

BC Broekhin Roermond - ACK4 elektrische raambediening

Teleflex B.V. heeft in opdracht van Polvo twee gymzalen compleet uitgevoerd met de ACK4 elektrische raambediening bij het BC Broekhin te Roermond.

De ACK4 zorgt ervoor dat de hooggeplaatste ramen elektrisch geopend kunnen worden op diverse standen, zodat de gymzalen altijd worden voorzien van voldoende natuurlijke ventilatie.

Willibrordschool - Teleflex mechanische raambediening

In samenwerking met Aannemingsbedrijf Van Driel zijn we bezig om twee gymzalen in Rotterdam compleet uit te voeren met de Teleflex mechanische raambedieningen. Hierdoor worden de bovenramen gemakkelijk bedienbaar door een simpele draai aan de handle en wordt er zorg gedragen voor het optimale comfort van natuurlijke ventilatie binnen deze gymzalen. Hierdoor kunnen de kinderen hun sportlessen volgen in een gezond binnenmileu, wat tevens de productiviteit met zo’n 3-18% verhoogd.

Basisschool de Triangel - Teleflex mechanische raambediening

Bij Basisschool de Triangel in Capelle aan den IJssel hebben we een mooi project uitgevoerd om de gehele school uit te voeren met de Teleflex mechanische raambediening. Hierdoor worden de bovenramen gemakkelijk bedienbaar door een simpele draai aan de handle en wordt er zorg gedragen voor het optimale comfort van natuurlijke ventilatie, wat het binnenmilieu in deze school sterk verbeterd.

Gymzaal Rotterdam - C20 elektrische raambediening

Voor een gymzaal in Rotterdam hebben wij een project mogen uitvoeren om twaalf bovenramen elektrisch bedienbaar te maken. Dit hebben wij gedaan door middel van de C20. Deze zijn aangesloten op een centrale bediening, waardoor de gebruiker de keuze heeft om aan één kant zes bovenramen tegelijk te openen of juist om aan beide kanten de bovenramen tegelijk te openen. Hiermee dragen wij zorg voor het optimale comfort van natuurlijke ventilatie binnen deze gymzaal.

De C20 biedt de mogelijkheid om de ramen op twee standen te openen en heeft tevens een slim design waardoor deze in vele situaties toegepast kan worden.

Wittenbergschool - ACK4(s) elektrische raambediening

Voor een basisschool in Scherpenzeel hebben wij een project mogen uitvoeren om onbereikbare ramen elektrisch bedienbaar te maken. Dit hebben wij gedaan door middel van de ACK4. De ACK4 heeft een roestvrijstalen ketting, waardoor deze beter bestand is tegen water en strengere weersomstandigheden. Tevens biedt de ACK4 de mogelijkheid om het raam op meerdere standen te openen. Dit zorgt voor het optimale comfort van natuurlijke ventilatie binnen de klaslokalen.

GIS takels bij Tobroco-Giant

Tobroco-Giant is een machinefabrikant uit Oisterwijk dat bekend staat om de productie van o.a. knikladers en verreikers voor de land- en wegenbouw. Om het monteerproces efficiënter en veiliger te maken zochten ze naar een oplossing om zware cabines, boven de grond, rond te rijden en te bewerken.

Het systeem van Teleflex biedt Tobroco-Giant de mogelijkheid om de cabines op 10 verschillende behandelingsbuffers te bewerken. Op een oppervlakte van 368 m2 kunnen 21 takels worden gebruikt om deze cabines te hijsen/ dalen, waarbij één takel een maximale gewicht kan dragen van 750 kg. De takels kunnen handmatig uit de opslag worden gepakt en de laadbuffer worden ingereden. Vervolgens kunnen de producten in elke buffer een andere bewerking ondergaan.

Geleide takeldropsectie bij Georg Fischer Waga

In samenwerking met moederbedrijf Railtechniek van Herwijnen BV hebben we bij Georg Fischer te Epe twee geleide takeldropsecties geleverd.

Georg Fischer had de wens om de traversebalk efficiënter en vollediger te kunnen laden. In de oude situatie gebruikten ze hier een manipulator voor, deze kwam alleen nooit bij de bovenste haken van de traversebalk. Daardoor kon de traversebalk nooit volledig geladen worden. De geleide takeldropsectie vangt de hoogte op die door de manipulator niet gehaald kon worden. Doordat er een takel gebruikt wordt kan de geleiding direct boven het zakstuk gemonteerd worden wat deze stabieler maakt.

𝐖𝐚𝐭 𝐡𝐞𝐞𝐟𝐭 𝐝𝐢𝐭 𝐬𝐲𝐬𝐭𝐞𝐞𝐦 𝐆𝐞𝐨𝐫𝐠 𝐅𝐢𝐬𝐜𝐡𝐞𝐫 𝐖𝐚𝐠𝐚 𝐮𝐢𝐭𝐞𝐢𝐧𝐝𝐞𝐥𝐢𝐣𝐤 𝐨𝐩𝐠𝐞𝐥𝐞𝐯𝐞𝐫𝐝?

Doordat er meer producten in de traversebalk geladen kunnen worden gaat het rendement aanzienlijk omhoog.
Door de gewijzigde baanverloop in het nieuwe monorail systeem zorgen we dat de operator minder handelingen nodig heeft en dat het gehele proces soepeler verloopt, waardoor de operator zich minder hoeft in te spannen om de straalcabine te laden en lossen. Hierdoor gaat het rendement nog verder omhoog.

GIS takels bij Jazo

In samenwerking met moederbedrijf Railtechniek van Herwijnen BV hebben we bij JAZO Zevenaar bv een badenreekskraan geïnstalleerd. Uiteraard hebben we deze ook voorzien van een aantal GIS AG takels. Er is gekozen voor een tweetal frequentiegeregelde takels, zodat we een uiterst nauwkeurige positionering van de belasting kunnen garanderen.

Het systeem stelt JAZO Zevenaar bv in staat om hun producten automatisch in de verschillende baden te plaatsen en te behandelen. De badenreekskraan transporteert de korven, met daarin de te behandelen producten, van het ene naar het andere bad. Nadat men de producten in de korven heeft geladen, kunnen er diverse programma’s geselecteerd worden. De programma’s zorgen er vervolgens voor dat de kraan volledig automatisch beweegt, door de korven met producten op te pakken en in de verschillende baden te dompelen. Het systeem heeft een maximale belasting (inclusief waterlast) van 1000 kg.

GIS takels bij Hijnekamp

In samenwerking met moederbedrijf Railtechniek van Herwijnen BV hebben we bij Bouwbedrijf Hijnekamp B.V. in Rhenen het bestaande Monorail 240.000 systeem uitgebreid om de productie te verhogen.

Het monorailsysteem stelt in staat om de kozijnen, deuren en ramen te spuiten en te assembleren. Het systeem is aangevuld met een aantal GIS takels, namelijk de GP500. Hierdoor kunnen ze de producten eenvoudig hijsen, dalen en op de gewenste positie bewerken. Elk takel kan een maximaal gewicht dragen van 500 kg.

Nadat de producten in de droogcabine hebben gehangen, worden ze geassembleerd. Railtechniek van Herwijnen BV heeft Bouwbedrijf Hijnekamp B.V. ook voorzien van drie slingerbalken. Deze zorgen ervoor dat de producten op karren worden geladen om getransporteerd te worden naar de beglazingsafdeling. Hier worden de producten in één van de zwenkkranen geladen en van glas voorzien.